
U sezoni jagoda vrijedilo bi isprobati recept za ovu prekrasnu tortu. Riječ je o tradicionalnoj talijanskoj slastici koja se naziva napolitanska mousse torta i pravi je užitak za oko i nepce. Predivno je pjenasta, a nježan okus jagoda dopunjuju dvije vrste čokolade. Tražite li tortu za posebnu priliku, pronašli ste je!
Napolitanska mousse torta
Sastojci:
250 ml slatkog vrhnja
150 g bijele čokolade
100 g tamne čokolade
75 g maslaca
75 g šećera
35 g brašna ili gustina
2 jaja
2 g želatine u prahu
2 žličice hladne vode
30 grama pirea od jagoda
Priprema:
Otopite maslac i tamnu čokoladu na pari, dodajte im šećer i uz miješanje jedno po jedno jaje pa brašno. Ulijte u kalup za tortu i pecite 15-20 minuta na 170 stupnjeva ili dok se se krajevi ne ispeku, a sredina je još malo mekana. Potpuno ohladite.
Za mousse od jagoda pomiješajte želatinu i vodu pa ostavite da nabubri. Na pari otopite bijelu čokoladu pa joj dodajte pire od jagoda i zagrijanu želatinu. Istucite vrhnje u šlag pa ga postupno dodajte smjesi čokolade i jagoda. Prelijte preko tijesta i spremite u hladnjak da se stisne.
Tortu ukrasite glazurom od čokolade (pomiješajte 100 grama čokolade i 100 mililitara vrućeg slatkog vrhnja) ili glazurom od jagoda (zagrijte džem od jagoda, procijedite ga i prelijte preko torte) te narezanim jagodama.