
Kraljica rock‘n‘rolla je umrla, a obožavatelji se prisjećaju njene glazbe, turbulentnog života, karizme i - njenih recepata. Tina Turner bila je, pored svega ostalog, i zagovornica zdrave hrane. U intervjuu za Mirror 2009., otkrila je kako obožava lagana talijanska jela s obiljem povrća i voća, a jedan njen kolač našao se u kuharici Roberte Ashley "Cool Cooking: Recipes of Your Favorite Rock Stars" zajedno s receptima Tininih kolega Johna Lennona, Arethe Franklin i članova benda The Who.
Recept je nadahnut kolačem koji je pripremala Tinina majka, a riječ je o torti od mrkve kojoj u verziji pokojne kraljice rock‘norolla dodatnu sočnost i slatkoću daje dodatak omiljenog tropskog voća.
Tinina sočna torta od mrkve
Sastojci:
335 g naribane mrkve
270 g smeđeg šećera
240 g brašna
113 g maslaca
100 g nasjeckanih oraha
60 g cimeta
50 g ribiza
3 jaja
2 žličice praška za pecivo
2 žličice arome vanilije
1 limenka ananasa
Priprema:
Ananas ocijedite i usitnite pa mu dodajte ostale sastojke i sve dobro promiješajte. Tijesto ulijte u kalup za torte i pecite na 175 stupnjeva 45 minuta.
Kuharica navodi kako ananas neutralizira zemljanu notu u okusu mrkve, dok obilje cimeta daje pomalo papreni štih koji se sviđao Tini. Sve je tako moćno, sočno i pikantno - ma čisti rock n‘n roll!
Navodi se također kako se torta može preliti glazurom na bazi maslaca (150 g), krem sira (100 g) i šećera u prahu (200 g), kojima treba dodati aromu vanilije i žlicu mlijeka.
Mi bismo vam, pak, savjetovali da spomenutom mješavinom tortu također nadjenete, a kako bi se u glazuri naglasio okus krem sira, što će se lijepo slagati s mrkvom, bilo bi joj dobro dodati i prstohvat soli.