StoryEditorOCM
Receptispecijalitet s otoka

Sočna riba i mirisne pedoče u jelu koje podsjeća na bakinu kuhinju: svi će tražiti još, samo im jedno nemojte odati...

Piše Spiza SD
5. svibnja 2023. - 10:47

Danas, po dalmatinski, spremamo ribu. Ali ne po dalmatinskom receptu. Nego po jednom s Korzike. Sastojci su nam bliski i dragi, ne odate li se ovako kao mi odmah na početku nitko neće imati pojma da nije riječ o receptu koji vam je u strogoj tajnosti povjerila pokojna baka. 

Riba s dagnjama na korzikanski 

Sastojci:

450 g fileta bijele ribe poput bakalara, škrpine ili mola
200 g dagnji
400 g konzerviranih rajčica
200 ml bijelog vina
1 veliki luk
2 režnja češnjaka
pola vezice peršina ili malo timijana
1 žlica maslinovog ulja
sol, papar

Priprema:

Zagrijte ulje, dodajte nasjeckani luk i kuhajte par minuta dok ne omekša. Ubacite usitnjeni češnjak,kuhajte uz miješanje minutu-dvije pa zalijte vinom. Miješajte, a kad alkohol ishlapi dodajte rajčice, sol i papar te pustite da zavrije.

Smanjite vatru i kuhajte poklopljeno 10-ak minuta. Dodajte ribu narezanu na komade pa kuhajte 5 minuta. Dodajte dobro oprane dagnje, poklopite i kuhajte 3 minute. Izvadite sve dagnje koje se nisu otvorile, a zatim jelo pospite peršinom ili timijanom pa poslužite uz hrskavo prepečeni kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:56