Tko može odoljeti lijepo prženim krumpirićima? Već sama pomisao na one hrskave komadiće sreće može vas motivirati da se oslijepite od sjedalice i bacite na posao, no što učiniti kad vam se jede pomfrit, a nemate ulja za prženje ili vam je savijest uključila alarm?
Je li uopće moguće napraviti pomfrit bez ulja za prženje i grižnje savjesti?
Moguće je. Kako? U pećnici. Kako točno? Doznajte u nastavku!
E, sad, je li ovo pomfrit ili pečeni krumpir? Dalo bi se raspravljati ali ono što je bitno je to da ćete uživati u hrskavim krumpirićima bez gnjavaže s friganjem, bez prskanja ulja, zadimljene kužine i negativnih posljedica po zdravlje i liniju.
Pomfrit iz pećnice
Sastojci
750 g krumpira
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica začina po želji (opcionalno)
sol
Priprema
Zagrijte pećnicu na 230 °C, a rešetku postavite na donji položaj.
Krumpir ogulite i narežite ga kao za pomfrit, pazite da komadi budu podjednaki. Ovo je jako bitno za uspjeh, kao i to da krumpir u lim za pečenje stavite u ravnomjernom sloju.
Kad ste krumpir narezali, stavite ga u zdjelu i prelijte vrućom vodom. Ostavite da odstoji desetak minuta. Potom krumpire ocijedite, osušite i pomiješajte s tri žlice ulja, solju i začinima po želji.
Preostalom žlicom ulja premažite lim za pečenje, po tome rasporedite krumpire u ravnomjernom sloju pa ih pecite 15 do 20 minuta.
Krumpire potom okrenite pa ih pecite dok ne dobiju lijepu boju i postanu hrskavi.