Svi govore o bakalaru, suhom, dakako, izviđaju gde ga se može nabaviti po boljoj cijeni, a da mu je kvaliteta ipak na visini... no za neka je jela sasvim dobar i zamrznuti. Skoknite po zaleđene filete (ovdje smo vam objasnili kako ih za čas odlediti) i bacite se na pripremu jela bogatog okusa. Skuhajte punu teću, jer sutradan je još ukusnije!
Bakalar s grahom
Sastojci
1 žlica maslinovog ulja
1 velika glavica luka
200 g chorizo kobasice za kuhanje
400 g konzervirane sjeckane rajčice
4 fileta bakalara
400 g konzerviranog graha
1/4 vezice peršina
sol, papar
Priprema:
U dubljoj tavi zagrijte ulje i dodajte nasjeckani luk pa miješajte dok ne omekša. Dodajte narezanu chorizo kobasicu i kuhajte još nekoliko minuta da pusti masnoću pa dodajte rajčice i oko pola litre vode. Začinite i pustite da zavrije, a tada dodajte začinjene filete bakalara i grah. Smanjite vatru i lagano pirjajte desetak minuta. Podijelite u tanjure i pospite peršinom.