StoryEditorOCM
Slanosuper ideja

Odojak je preskup, ali s ovim komadom svinjetine možete čuda napraviti! Imamo recept dostojan najsvečanijeg jelovnika

Piše Tea Sumić Miletić
12. prosinca 2023. - 11:52

Cijene odojka, jedne od najpopularnijih opcija za glavno jelo na blagdanskom stolu, dostigle su bezobrazne iznose pa vjerujemo kako će vam dobro doći nešto povoljnija, a jednako ukusna alternativa. Zašto ne biste pripremili rolano carsko meso? Uz ovu ideju s nešto manje troška možete uživati u sočnom i hrskavom pečenju, u kojemu će osobito uživati oni koji se vole poigrati ukusima jer ovaj recept nudi brojne mogućnosti.

Meso, naime, možete samo dobro posoliti pa guštati u izvornom okusu pečene svinjetine, a također ga možete s unutrašnje strane dobro premazati aromatičnim dodacima po svom guštu. Razmislite o mješavini začinskih trava, pikantnim dodacima poput ljutih papričica, pasti od orašastih plodova, pašteti od maslina, pršutu, karameliziranom luku...

Mi vam predlažemo recept koji smo dobili od blogerice Helene Pudić koju pratimo na Instagramu. Video koji je objavila, a koji vam prenosimo u nastavku u, uvjerit će vas da priprema ovog specijaliteta ne mora biti jako komplicirane i da je jako dobra ideja uvrstiti ga u svečani jelovnik.

image
Helena Pudić

Rolano carsko meso

Sastojci:

veći komad carskog mesa
malo ulja ili masti
kuhinjski konac
sol

Priprema:

Kupite dobar komad carskog mesa, da nema previše masti te da ima kožu.

Ako ima kosti, njih izvadite, izbockajte meso i dobro ga posolite pa ga ostavite par sati u hladnjaku. Sat vremena prije pečenja meso zarolajte i dobro svežite kuhinjskim koncem.

Stavite meso u lim, premažite ga uljem ili mašću pa još malo masnoće stavite i na lim. Dolijte malo vode, prekrijte folijom i pecite sat vremena u pećnici zagrijanoj na 200°C. Skinite foliju pa stavite meso na rešetku od pećnice ispod koje ste stavili lim kako bi se u njega cijedila masnoća. Nastavite peći oko dva sata, okrećući meso dva do tri puta kako bi se ravnomjerno ispeklo sa svih strana.  Prije rezanja skinite kuhinjski konac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 11:32