StoryEditorOCM
Receptiveliki hit

Nikad ga više nećete jesti na ‘stari način‘: sasvim običan maslac u dva poteza postaje vrhunska delikatesa

Piše Spiza SD
17. svibnja 2023. - 11:46

Dodavanje maslaca u hranu prilikom kuhanja ili nakon njega jedan je od najlakših načina za poboljšanje okusa. Odnedavno svi bruje o tome kako je učinak još bolji ako se s maslacem najprije malo pozabavimo na način koji ćemo vam otkriti u nastavku. Komentari su toliko pozitivni da mnogi ovu metodu nazivaju čudesnom, a druge je toliko oduševila da ih je nadahnula na pronalaženje novih načina za usavršiti tu sasvim običnu namirnicu. Koliko svi hvale ovu novu metodu pitamo se jede li više itko maslac na "stari način"...

Dakle, želite li uz pomoć sasvoim običnog maslaca dobiti gotovo čudotovoran dodatak jelima, maslac najprije trebate zagrijavati toliko da blago potamni i zamiriše orašasto, a zatim ga treba ostaviti da se ohladi i izmiksati dok ne postane lagan i kremast. I eto vam onoga što se naziva tučeni smeđi maslac odnosno whipped brown butter.

To vam je osnova koju možete takvu kakva jest dodavati u slana i slatka jela, produbljujući im okus, a možete ju koristiti baš poput običnog maslaca - mazati je na kruh, krekere, tost i prženice.

Pogledajte kako to radi korisnica TikToka @margie_nomura koja je podijelila svoj recept za tučeni smeđi maslac, glavni proizvod u prvom restoranu u kojem je kuhala. "Nikada nam ga nije bilo dopušteno ukloniti s jelovnika", kaže Margie.

“Ovo radim za večere i svi se ponašaju kao da sam najveći kuhar na svijetu, a super je jednostavno”, komentirao je jedan korisnik TikToka.

Ako smeđi maslac želite podići na još višu razinu, dodajte mu sastojke za još bogatiji okus - poput pečenog češnjaka, kao u priloženom videu, a u nastavku ćete pronaći i recept za tučeni smeđi maslac.

Više ga nikad nećete jesti kao do sada...

Tučeni smeđi maslac

Sastojci

250 g maslaca
led
dodaci po želji

Priprema:

Rastopite maslac na srednjoj vatri dok ne porumeni.

Nakon što se otopi, premjestite ga u zdjelu postavljenu iznad posude s ledom.

Miksajte dok ne dobije željenu gustoću. Po želji dodajte sol, začine, ribani tvrdi sir te sjeckani ili pečeni češnjak za slanu verziju, dok se za slatku poslužite smeđim šećerom, medom, vanilin šećerom, cimetom, limunom, rumom ili mljevenim tostiranim lješnjacima. Ovo su samo prijedlozi, igrajte se okusima u skladu s vlastitim preferencijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:52