
Za neke namirnice vrijedi da bismo ih trebali jesti što manje i što rjeđe, no za neke itekako važi sasvim suprotno. Koliko god da jedete blitve, trebali biste je jesti - još. Nije uzalud proglašena jednom od najzdravijih namirnica na svijetu (o tome smo vam već pisali). Podsjetimo se ukratko: bogata je vitaminima A, B1, B2, C, E i K, obiluje magnezijem, željezom, kalijem, kalcijem i važnim mineralnim solima, sadrži niz antioksidansa koji, kako se vjeruje, smanjuju izglede za nastanak kroničnih bolesti, ali i nekih vrsta raka te također djeluje protuupalno, pomaže očuvanju dobre krvne slike i zdravlja srca, pomaže dijabetičarima, a uz sve navedeno, potiče probavu i mršavljenje.
No, kad se svojski prihvatimo neke namirnice, nakon nekog vremena nam neizbježno dosadi, stoga je uvijek dobro imati u pričuvi koji rezervni recept. Mi smo pronašli jedan fantastičan način za spravljanje blitve, otkrili smo ga na Instagramu Ive Šutić a ona nam je rado dopustila da ga podijelimo s vama.
U videu ćete vidjeti kako Iva radi polpetice od blitve, a što se tiče sastojaka, trebat će vam:
200 g blitve
120 zobenih pahuljica
1 jaje
malo soli.