
Ljubitelji bijele čokolade ovog će vikenda baš doći na svoje. Jučer smo vam predložili savršen recept za kremastu tortu s bijelom čokoladom i mascarponeom, a danas vam donosimo hit recept dalmatinske blogerice koju pratimo na Instagramu Zalogajčić, još jedan s bijelom čokoladom u fokusu. Zapravo, riječ je o namazu od bijele čokolade, što postupak čini jednostavnijim: sve što će vam trebati za prekrasne prhke keksiće su tri sastojka, a gotovi su za čas. Ma divota! Nikakvo čudo što joj je ovaj recept veliki hit.
"Ja sam inače ljubitelj bijele čokolade i ne priznajem ni jedne brže i ukusnije kekse od ovih. Napravim ih za 7-8 minuta!" poručila je spretna ljubiteljica domaćih slastica koju možete pratiti na Zalogajčiću.
Linolette
Sastojci:
180 g bijele Linolade
180g glatkog brašna
1 jaje
Priprema:
Jedno jaje i 180 g bijele linolade sjedinite mikserom te dodajte 180 grama glatkog brašna. Pokrijte s prozirnom folijom i pustite da odstoji 20 minuta u hladnjaku. Zatim ih izvadite i radite male kuglice (ja sam svoje u obliku srca napravila tako što sam dlanovima oblikovala kuglicu, spljoštila je i kalupom napravila srce). Prstom ili vrhom kuhače napravite udubljenje u sredini.
Poslažite kekse na papir za pečenje i na 180 stupnjeva pecite 10 minuta.
Kad se ohlade punite ih kremom po želji, ja sam koristila bijelu čokoladu.