StoryEditorOCM
Receptiispeci pa probaj

Jeste li čuli za pide? Nazivaju ga turskom pizzom, nevjerojatno je ukusan: uvjerite se, ove kombinacije su genijalne!

Piše Spiza SD
17. ožujka 2023. - 20:01

Specijaliteti turske kuhinje stoljećima su prisutni na našim prostorima, a zahvaljujući popularnosti turskih sapunica, posljednjih su nam godina postala bliža čak i ona jela koja se za osmanske okupacije kod nas nisu udomaćila. No jeste li čuli za pide? Mnogi nisu, premda je riječ o jako popularnom jelu, čak i izvan granica Turske. Ponekad se naziva i turskom pizzom, unatoč zamjetnim razlikama.

Ponajprije, tu je oblik, zbog kojeg je pide izvana hrskav, a iznutra sočan jer za razliku od plosnate pizze, može podnijeti daleko više nadjeva. Po pitanju nadjeva uobičajene su različite vrste sira, mesa i povrća, a kad govorimo o kombinacijama, omiljene su one koje uključuju mladi sir i začinsko bilje ili pak špinat i luk, zatim one s turskom kobasicom srodnom našem sudžuku i mrvljenim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:51