O smeđoj i crvenoj, pa čak i crnoj leći puno se pisalo i govorilo, no jeste li ikad čuli za žutu leću? Žuta leća je mala, okrugla mahunarka blagog okusa i meke teksture i premda u našim krajevima (još) nije osobito poznata, riječ je jednoj od najpopularnijih leće u svjetskim razmjerima. Jako je zgodna za korištenje u jelima kao što su juhe, variva i salate, a kao i većina mahunarki, dobar je izvor biljnih proteina i vlakana, kao i minerala poput kalija, cinka i magnezija, a također sadrže značajne količine folata i vitamina B6.
Idealna je kao dodatak povrću i žitaricama, koje nutritivno komplementira te se, zahvaljujući svom blagom okusu, s njima dobro sljubljuje, poprimajući gotovo u potpunosti okus drugih namirnica iz jela - eto vam zgodne informacije ako kuhate n...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....