Dok ima domaćih paprika, patlidžana i rajčica prava je šteta ne pripremiti sve što nam treba za jedno dobro, strao jelo kojeg se obično sjetimo tek kad prođemo pored police s konzerviranom hranom: đuveđ. Sve što vam je potrebno za đuveđ - osim riže, dakako - možete unaprijed skuhati pa pospremiti u sterilizirane teglice ili zamrznuti.
Kad god se uželite okusa ljetnog povrća, iskombinirat ćete ga s rižom i dobiti ukusan prilog ili samostalno jelo. Malo truda se uistinu isplati!
Đuveđ
Sastojci:
3 kg rajčica
2 kg paprika
1,5 kg patlidžana
1 kg luka
1 kg mrkve
700 ml ulja
1-2 žličice papra
par listova lovora
sol
Priprema:
Nasjeckajte luk pa ga prodinstajte na ulju. Kad omekša, dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, a nakon 5-6 minuta i narezanu papriku. Dinstajte 5 minuta pa doda...