Ovih dana svi govore o janjetini, a glavni način pripreme koji se spominje je pečenje. Međutim, janjetina se može pripremiti na još ouno, puno lijepih načina, a jedan od njih je navarin. Navarin je naziv za način spremanja mesa, a podrazumijeva jednu vrstu ragua s obiljem sezonskog povrća koja se priprema prvenstveno u proljeće.
Kad je riječ o janjetini navarin, navarinu od janjetine ili janjećem navarinu, ovisi na koji ćete prijevod naići, recept najčešće uključuje grašak i mladu proljetnu repicu. Ako ne pronađete repice, zamijenite ih nekom drugom vrstom repe ili pak korabicom, pastrnjakom i mrkvom.
U receptu koji vam predlažemo koristi se i buket garni, mješavina začinskih trava uobičajena u farncuskoj kuhinji - riječ je o vezici u kojoj su timijan, ružmarin i bosilj...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....