StoryEditorOCM
Slanoisprobajte!

Janjetina navarin, najfiniji recept s kultnom namirnicom za koji nikad niste čuli: rastapa se od mekoće, a tek umak...

Piše Spiza SD
3. travnja 2023. - 13:22

Ovih dana svi govore o janjetini, a glavni način pripreme koji se spominje je pečenje. Međutim, janjetina se može pripremiti na još ouno, puno lijepih načina, a jedan od njih je navarin. Navarin je naziv za način spremanja mesa, a podrazumijeva jednu vrstu ragua s obiljem sezonskog povrća koja se priprema prvenstveno u proljeće.

Kad je riječ o janjetini navarin, navarinu od janjetine ili janjećem navarinu, ovisi na koji ćete prijevod naići, recept najčešće uključuje grašak i mladu proljetnu repicu. Ako ne pronađete repice, zamijenite ih nekom drugom vrstom repe ili pak korabicom, pastrnjakom i mrkvom.

U receptu koji vam predlažemo koristi se i buket garni, mješavina začinskih trava uobičajena u farncuskoj kuhinji - riječ je o vezici u kojoj su timijan, ružmarin i bosilj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. siječanj 2025 00:46