StoryEditorOCM
Slanostarinska delicija

Imamo recept za slavnu gregadu iz kultne splitske konobe: neće vam trebati najskuplje vrste ribe, a lizat ćete prste!

Piše Spiza SD
3. ožujka 2023. - 11:31

Jeste li za jednu dobru gregadu, po starom provjerenom receptu? Nudimo vam jedan stvarno dobar, dobili smo ga u splitskoj konobi Hvaranin koja je čuvena po tom starinskom specijalitetu, a cijelu priču o tome možete pročitati ovdje. Mi vas samo podsjećamo na  njega, jer nam se kišni petak usred korizme čini kao stvarno dobar moment za prepustiti se uživanju u bogatom okusu delicije od koje se lijepe prsti.

Kako je Vinko Radovani (mlađi) objasnio našoj ekipi, gregada se nikad nije spremala s jako skupom ribom i jastozima, već s vrstama poput škarpine, raže, pauka, ugora,grdobine i tabinje, samo uz dodatak kumpira, luka, češnjaka, peršina i dobrog maslinovog ulja.

Hvarska gregada 

Sastojci:

2 kg bijele ribe (kovač, raža, škarpina, kokot)
2 ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 15:11