StoryEditorOCM
Receptislatko savršenstvo

Cheesecake palačinke osvojile su društvene mreže, morate ih isprobati: nadjev je fantastičan, a ne trebate ih zapeći

Piše Spiza SD
11. svibnja 2023. - 18:13

Ako ste mislili da palačinke sa sirom ne mogu dobiti konkurenciju, prevarili ste se. Cheesecake palačinke novi su hit, svi pričaju o njima, a lako ih je napraviti. Oduševljavaju kremastim, laganim nadjevom koji okusom jako podsjeća na popularnu tortu od sira. Imaju još jednu prednost: nakon što ih nadjenete nećete ih trebati zapeći u pećnici kao klasične palačinke sa sirom.

Recept je vrlo fleksibilan, možete mu pridružiti sezonsko voće poput malina ili se pak poigrati okusima koje povezujemo s tiramisuom - upravo zbog toga neki ovu slasticu nazivaju i tiramisu palačinkama.

Cheesecake palačinke

Sastojci:

Za palačinke:

200 grama brašna
dva jaja
200 ml mlijeka
200 ml mineralne vode
100 ml ulja
sol, šećer

Nadjev:

250 g slatkog vrhnja
70 g šećera
150 g mascarponea
100 g krem sira
1 vanilin šećer
1 žličica limunovog soka

Dodatno:

svježe maline ili jagode

Priprema:

U dubljoj posudi pomiješajte brašno, jaja, mlijeko i mineralnu vodu pa sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Dodajte ulje, sol i šećer po ukusu i dobro promiješajte pa pustite da odstoji oko pola sata.

Ako možete, pustite tijesto da odstoji 20-30 minuta.

Ispecite palačinke pa ih pustite da se malo ohlade, a za to vrijeme pripremite nadjev. Izmiksajte krem sir i mascarpone sa šećerom, vanilin šećerom i sokom od limuna. Odvojeno istucite vrhnje u šlag pa sjedinite dvije smjese. Nadjenite palačinke, ukrasite ih svježim voćem i poslužite. Po želji dio voća možete ubaciti u nadjev a palačinke pokapati džemom od malina ili jagoda kojeg ste kratko zagrijali uz dodatak iste količine vode. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 17:20