Ako ste mislili da palačinke sa sirom ne mogu dobiti konkurenciju, prevarili ste se. Cheesecake palačinke novi su hit, svi pričaju o njima, a lako ih je napraviti. Oduševljavaju kremastim, laganim nadjevom koji okusom jako podsjeća na popularnu tortu od sira. Imaju još jednu prednost: nakon što ih nadjenete nećete ih trebati zapeći u pećnici kao klasične palačinke sa sirom.
Recept je vrlo fleksibilan, možete mu pridružiti sezonsko voće poput malina ili se pak poigrati okusima koje povezujemo s tiramisuom - upravo zbog toga neki ovu slasticu nazivaju i tiramisu palačinkama.
Cheesecake palačinke
Sastojci:
Za palačinke:
200 grama brašna
dva jaja
200 ml mlijeka
200 ml mineralne vode
100 ml ulja
sol, šećer
Nadjev:
250 g slatkog vrhnja
70 g šećera
150 g mascarponea
100 g krem sira
1 vanilin šećer
1 žličica limunovog soka
Dodatno:
svježe maline ili jagode
Priprema:
U dubljoj posudi pomiješajte brašno, jaja, mlijeko i mineralnu vodu pa sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Dodajte ulje, sol i šećer po ukusu i dobro promiješajte pa pustite da odstoji oko pola sata.
Ako možete, pustite tijesto da odstoji 20-30 minuta.
Ispecite palačinke pa ih pustite da se malo ohlade, a za to vrijeme pripremite nadjev. Izmiksajte krem sir i mascarpone sa šećerom, vanilin šećerom i sokom od limuna. Odvojeno istucite vrhnje u šlag pa sjedinite dvije smjese. Nadjenite palačinke, ukrasite ih svježim voćem i poslužite. Po želji dio voća možete ubaciti u nadjev a palačinke pokapati džemom od malina ili jagoda kojeg ste kratko zagrijali uz dodatak iste količine vode.