
Polako se zahuktavaju pripreme ua Uskrs, vade se bilježnice s obiteljskim receptima, razmjenjuju se savjeti za sirnice, izviđa se u kojim će trgovinama što biti na akciji... A i sudeći po društvenim mrežama, slatki maraton je već počeo jer objava s prigodnim slasticama ne nedostaje.
Jedna od takvih koja nam je osobito zapela za oko objavljena je na Instagramu iza kojeg stoji Ksenija Musić, @music.ksenija. Ksenijini bublasti zečići od dizanog tijesta baš su nas oborili s nogu onako na prvi pogled i jedva čekamo isprobati recept koji prenosimo uz dozvolu autorice. Vama savjetujemo isto!
Zečići
Sastojci:
1 kg brašna
600 ml mlijeka
200 ml ulja
1 kockica kvasca
1 žlica šećera
2 žličice soli
100 g margarina
1 jaje za premazivanje
Priprema:
Odvojite dio mlijeka i u njega nadrobite kvasac, dodajte mu žličicu šećera i žličicu brašna te pričekajte da se kvasac digne. Brašno posolite, dodajte mu kvasac, preostalo toplo mlijeko i ulje pa zamijesite tijesto i ostavite gada se udvostruči.
Napravite par loptica i uši. Složite ih na pleh i premažite razmućenim jajetom (možete ih puniti, pekmezom, čokoladom, šunkom i sirom, krem sirom... ako radite slatku varijantu u tijesto dodajte malo šećera).
Ostavite ih da malo narastu dok se ne zagrije pećnica (na 200 stupnjeva) pa ih pecite oko pola sata.
Gotovima nacrtajte oči i nos uz pomoć jestive boje ili malo rastopljene čokolade.