Kad vam se jede nešto vruće, slano i slasno, a pri ruci nemate kore za pite i štrudele niti vam pada napamet gnjaviti se s njihovom pripremom, jednostavno rješenje je slana pita bez kora. Po receptu koji slijedi sve što trebate napraviti je izmiješati sve sastojke, smjesu uliti u posudu za pečenje i strpjeti se 20-ak minuta dok se pita ne ispeče. Jako je ukusna i sočna i to zahvaljujući jogurtu koji se dodaje u tijesto.
Ljepota ovog recepta je u prilagodljivosti pa je možete raditi s onim što vam je pri ruci - kao nadjev možete iskoristiti neki pikantni sir poput cheddara ili parmezana, prethodno narezan na kockice, možete posegnuti za mozzarellom i sličnim vrstama sira koje se lijepo tope, a možete koristiti i suhomesnate proizvode po želji. Recept je pogodan i za one koji ne jedu meso i mesne proizvode jer ova je pita sasvim ukusna i kad se kao nadjev koriste špinat, luk, gljive, poriluk i slični vege sastojci.
Jasno, sve od spomenutog možete i kombinirati, samo pripazite s količinama jer više nadjeva znači dulje vrijeme pečenja.
Brza slana pita bez kora
Sastojci:
200 g sira ili šunke ili špinata
100 g jogurta
80 g brašna
3 jaja
1 prašak za pecivo
1 žlica soli
1 žličica začina po želji
Priprema:
Pomiješajte jaja i jogurt, dodajte im brašno, prašak za pecivo, sol i začine pa dobro promiješajte kuhačom.
Dodajte sastojke po želji pa smjesu prebacite u manju posudu za pečenje i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva Celzija.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....