Počele su dozrijevati domaće naranče, a to znači da je vrijeme za arancine. Delikatesne trakice od ušećerene kore naranče isplati se napraviti jer se dosta dobro drže, a puno su zdravija opcija za grickanje od drugih slatkih napasti. Ne treba ni napominjati da vam za ovu svrhu trebaju neprskani plodovi, je li tako, ali vjerujemo da dobar recept neće biti na odmet.
Imamo upravo takav, dobili smo ga od Anke Slišković koju guštamo pratiti na Instagramu i uvjerit će vas da priprema arancina ne mora biti strahovito teška i komplicirana.
Arancini
Sastojci:
kora domaće naranče
šećer
voda
Priprema:
Koru naranče izrežite na uske trake.
Pet dana močite je u vodi koju treba mjenjati dva puta na dan ili kore kratko prokuhajte nakon 12 sati močenja.
Korice izvažite te im dodajte i...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....