StoryEditorOCM
PreporukeBrunch u Briigu

Bili smo na brunchu u hotelu Briig i oduševili se! Za pristupačnu cijenu nude se same delicije, doživljaj je vrhunski

Piše Sponzorirani sadržaj
27. ožujka 2024. - 09:00

Ukoliko želite blagovati nedjeljom, a da se prije toga satima ne vrtite u svojoj kuhinji, režući, sjeckajući, miješajući, neka vas put donese do hotela “Briig”. Nećete pogriješiti.

Svake nedjelje, od podne do 15 sati, za vas je otvorena bogata trpeza, od hladnih predjela do vrelih glavnih jela, obogaćena čašicom nekog pića, o sokićima čiji je izbor veleban, nije potrebno ni govoriti. Platit ćete za to jako pristupačnu cijenu, osim ukoliko ste mlađi od 12 godina, za njih je svaki zalogaj i svaki gutljaj – besplatan.

Sve što smo vam nabrojili nedjeljni je brunch, mi bismo rekli “marenda”, ali je, po viđenom, sve to puno više. Brojni su Splićani već naviknuli na tu raskoš za nepce, među njima i Anja, koja često iskoristi blagodati porodiljnog dopusta pa s prijateljicama blaguje, kako kaže, u mirnom okruženju, pošteđena glasne glazbe i žamora.

– Ovaj sam put došla s mamom, fino smo jele, fino smo se išćakulale, jedna lipa, radosna nedjelja – tako će Anja, naglašavajući kako je usluga vrhunska. Upoznajemo i Belgijanku Inge, veli nam kako viđeno može usporediti s europskim trpezama u razvikanim hotelima.

– Inovativno, moderno, prekrasno ponuđeno – veli nam i zaključuje: I očima se jede! Neupitno je ukusno, sve to sam probala, ali je složeno vrhunski. S mjerom, prekrasno – traži Inge epitete kojima bi dodatno uresila mirise koji, priznajemo, obaraju.

image





















 

Nikola Vilic/Cropix/Cropix

Posložene padele svježeg voća, zobene kaše, avokado namaz kao iz kakvog časopisa o delicijama – zdrava je strana stola. Sokove smo već spomenuli, vrijedno je naglasiti kako su “home made”. Iscijeđeni, napravljeni tu u “Briigu”. Nešto malo dalje cijela polica posvećena

je istočnjačkim delicijama, salate, sushi, spring rolice, kozice u tempuri i druge divote, sva sila umaka... Teško je pisati o nečem što vas izaziva... Sve ono što biste željeli na svojem tanjuru, vjerujte na riječ, tamo ćete naći. Prošvrljali smo malo okom i po posluženim toplim jelima.

Redom: sabljarka, okrenuta na grilu, onako, na naglo, pored nje domaći fuži s umakom od bifteka, naravno i biftek je poslagan, onako vani zapečen, unutra nježno roskast. Punjene tikvice, zapečene paprike – probali smo – simfonija su.

image


















 

Nikola Vilic/Cropix/Cropix

Uz to, ponuđen je i rižot od cikle i rižot od kozica. Ne možete sve to stići niti pogledati, a kamoli probati. Svaki put vas neka druga čarolija na tanjuru odvuče, ponese, odnese... A tek kada su iznijeli ogroman kolut Gran Padano sira, pa ga zagrijali svježe kuhanom tjesteninom, zavrtili, obogatili paprom i servirali nam... Ljudi! Divota!

Kako bismo rekli: i to nije sve! Naime, Uskrs je pred nama. Za taj uskrsni vikend ekipa je svojoj standardnoj ponudi dodala i tradicionalne delicije. Pa ukoliko u subotu pred Uskrs stignete do “Briiga” dočekat će vas jaja na sto načina, kuhana šunka, nezaobilazne sirnice i francuske salate, ali i rižot od mladog špinata, purica s mlincima, pečena janjetina s krumpirićima, juha od komorača... O mladoj kapuli i ravanelima ne trebate sanjati – dočekat će vas.

Ista će se fešta odvijati i za sam Uskrs. Ukoliko se zamarate mišlju hoće li vam djeci biti dosadno, ne trebate. Ekipa je za najmlađe organizirala potragu za jajima, uz animaciju predivnih uskrsnih maskota i kazališnu predstavu “Aladin” pobrinut će se za njihovo veselje.

Ne brinite ni o slatkom, uz svu silu ukusnih krema, i torti i kolača, ovoga puta će se na trpezi naći i orahnjača, kao i kuglof. Mi smo stekli dojam kako je ovdje riječ o obiteljskom tradicionalnom objedu s daškom modernog. Taman toliko da začini. O svim događanjima detalje možete doznati ukoliko posjetite web-stranicu i pratite društvene mreže boutique hotela “Briig” i hotelskog restorana "Median".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2024 15:46