StoryEditorOCM
Preporukeo ukusima se...

Gdje su najbolji ćevapi? Poznati YouTuber uputio se u potragu i do sita nauživao. Slažete li se s njegovom presudom?

Piše Spiza SD
17. listopada 2023. - 11:44

Među obožavateljima ćevapa traje vječna rasprava po pitanju toga gdje su najbolji. I mi smo svojedobno istražili gdje se u Splitu jedu najbolji ćevapi, a nedavno smo provjerili kakvi su ćevapi o kojima priča cijeli grad, no srpski YouTuber Nenad Živković, poznatiji kao Hugestaff, zaputio se u grad koji slovi kao neslužbena prijestolnica ćevapa na Balkanu - Sarajevo. Došao je provjeriti u kojoj su od tri kultne ćevabdžinice - Zmaj, Ferhatović i Željo - najbolji ćevapi.

Nakon što se YouTuber kojeg prati zavidna vojska od preko 300 tisuća ljudi u Sarajevu do sita nauživao, ovako je zaključio, uz primjedbu da o ukusima ne vrijedi raspravljati, ali se to ipak radi: "Što se mene tiče Željo je drugi, Ferhatović treći, a Zmaj prvi i to je lako. To je moje mišljenje. Sva trojica su dobri. Sve je stvar ukusa, ali to je to. Na meni je da kažem svoje mišljenje, zato gledajte".

Imao je i zamjerku: izjavio je kako ga se kajmak nigdje nije dojmio.

Nenad je, inače, prethodno je ocjenjivao čevabžinice u Novom Sadu i Banjoj Luci, a uskoro ide u Leskovac. "Ovaj serijal je rađen na poseban način. Nismo imali priču, pripremu, ‘pokriće‘. Samo ono što nas čeka u restoranu i hrana i to je to. Cijene, usluga... Sve. Biramo samo najbolja mjesta i govorimo svoje mišljenje," pojasnio je.

image
Tom Dubravec/Cropix

Njegovi dojmovi, očekivano, izazvali su lavinu reakcija, no većinom su pozitivne. "Dobro, ovo pozdravljam, bio sam u sve tri, nekada sam živio u Sarajevu, Zmaj je najnoviji i jako dobar, Željo je ostao na razini od prije 90-tih, znači dobar, a Ferhatović se pokvario, a nekad je bio pojam, institucija, slažem se sa poretkom", "Hvala ti puno Nenade što si došao u Sarajevo, obišao nekoliko najboljih lokacija i iznio svoje iskreno mišljenje o sarajevskim ćevapima. Hvala ti što poštuješ i poštuješ sve radnike i ljude koji su ti prilazili da te pozdrave i slikaju. Veliki pozdrav tebi i tvojoj ženi Irini iz Sarajeva, dođi nam opet", "Pišem kao neko ko je rođen u čaršiji prije 59 godina i tako bih svrstao ove ćevabdžinice u današnje vrijeme... Sve najbolje u budućim gastronomskim avanturama", neki su od komentara, a primijetili smo i da ga je nekoliko komentatora uputilo da obavezno dođe u Travnik isprobati njihove ćevape jer su - najbolji. Zaista, o ukusima je teško raspravljati.

A što vi kažete, gdje su najbolji ćevapi?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:03