StoryEditorOCM
Županijapotpisan sporazum

Dodatnih 2,4 milijuna kuna za sanaciju pomorskog dobra, evo što će se raditi u Šibeniku, Vodicama, Murteru...

Piše Vedrana Stočić
2. studenog 2022. - 14:40

Općina Rogoznica i rogoznička načelnica Anita Živković bili su domaćini  Izmjena i dopuna sporazuma o zajedničkom financiranju pomorskog dobra u gradovima i općinama Šibensko-kninske županije. Za ovu namjenu u prvom rebalansu ovogodišnjeg proračuna koji je usvojen u kolovozu, osigurano je dodatnih 2.445.130 kuna.

U velikoj sali rogozničkog Doma Matice hrvatske šibensko-kninski župan Marko Jelić s gradonačelnicima, načelnicima ili njihovim predstavnicima potpisao je sporazum dodijeli  novca za ciljane projekte na njihovom području.

Tako je Grad Šibenik  dobio dodatnih 270 tisuća kuna za sanaciju betonskog mula u Brodarici i na otoku Krapnju, Grad Vodice s dodatnih 328 tisuća kuna  sanirat će urušeni plažni plato na otoku Prviću, dok će se na području Grada Skradina s dodatnih 450 tisuća kuna  urediti i proširiti plaža u tom gradu.

Općini Bilice dodijeljeno je dodatnih 120 tisuća kuna za sanaciji betonskog zida u uvali Vrulje, Općina Primošten  dobila je 400 tisuća kuna za uređenje i sanaciju  šetnice kroz Autokamp Adriatic, a šetnica je, prema riječima primoštenskog načelnika Stipe Petrine, bitna kako bi se na dijelu općine onemogućila uzurpacija javnog pomorskog dobra. I Općina  Tribunj  dobila je 200 tisuća kuna za za sanaciju plaže Bristak, Općini Tisno osigurano je  dodatnih 300 tisuća kuna za uređenje šetnice sv. Andrije u Tisnom, Općina Pirovac  s 100 tisuća kuna uredit će šetnice sv. Martina. Općini Murter Kornati Županija je osigurala dodatnih 300 tisuća kuna  za sanaciju i rekonstrukciju pomorskog dobra u sklopu projekta "Uređenje postojećeg parkirališta i autobusnog stajalište“.

Domaćica ovog skupa rogoznička načelnica Anita Živković s županom Jelićem potpisala je sporazum  za dodatnih 277.130 kuna koje treba uložiti u sanaciju pomorskog dobra ispred vatrogasnog doma i zgrade Općine.

Župan Marko Jelić istaknuo je kako se  u proteklih pet godina u sanaciju pomorskog dobra izvan luka uložilo 8.477.344 kuna, a od toga samo u ovoj 2022. godini čak 5,5 milijuna kuna.

U svim ovim obalnim  gradovima i općina županijska Lučka uprava i te kako dobro zarađuje, oko 17 milijuna kuna godišnje, red je da im se dio novca i vrati, posebno za sanaciju i očuvanje javnog pomorskog dobra.

18. travanj 2024 06:01