StoryEditorOCM
Županijanaklon do poda

Vodičani dostavili i zadnju pošiljku pomoći potresom pogođenim područjima: donirali više od 10 tona potrepština te pružili smještaj za 80 ljudi!

Piše Šibenski.hr
17. ožujka 2021. - 20:04

Prošli petak, kako javlja portal InfoVodice,  dostavljena je i zadnja isporuka humanitarne pomoći na potresom stradala područja. Zadnja isporuka je bila namijenjena za Glinu.

Kroz prosinac, siječanj, veljaču i ožujak u više navrata je dostavljana humanitarna pomoć u Sisak, Petrinju i Glinu. Dostavljeno je više od 10 tona humanitarne pomoći u vidu hrane, higijene i vode. Pored hrane higijene i vode građani grada Vodica (uključujući Srimu, Gaćeleze, Prvić Šepurine i Prvić Luku) donirali su za potresom stradala područja i više od 70 grijalica, male hladnjake, dječje krevete, sklopive apartmanske krevete, radio prijemnike, vreće za spavanje, plinske boce, produžne kablove, kabanice, čizme, dječje igračke, deke, posteljinu, jastuke, odjeću i obuću, paronepropusne folije, cerade i najlone za prekrivanje krovišta, medicinske maske, sredstva za dezinfekciju, dječje potrepštine.

U Vodicama je s potresom pogođenog područja smještaj i sigurnost potražilo više od 80 ljudi koje je Crveni križ Vodice evidentirao i osigurao pomoć u obliku koji im je bio potreban u datom trenutku.

- Od srca zahvaljujemo svima koji su nam ponudili pomoć, koji su nam na bilo koji način pomogli i pružili potporu u prihvatu i prijevozu humanitarne pomoći. Zahvaljujemo svima koji su se prijavili u našu evidenciju za prihvat građana s potresom stradalih područja, svima koji su svoje kombije i vozila stavili na raspolaganje Crvenom križu.  Najveća zahvala ide građanima grada Vodica koji su još jednom pokazali veliko srce u nesebičnom pomaganju ljudima u potrebi. - poručuju iz Crvenog križa, prenosi InfoVodice.

19. travanj 2024 21:16