StoryEditorOCM
Županijafinancijska injekcija

Vlada odobrila pozamašne kredite Kninu i Pirovcu, evo na što će se potrošiti milijuni

Piše Toni Veljača
14. listopada 2022. - 17:07

Na posljednjoj sjednici održanoj 13. listopada, Vlada RH odobrila je kredite s pozamašnim iznosima gradu Kninu te općini Pirovac, namijenjenih za, kako je navedeno u obrazloženju, realizaciju kapitalnih projekata.

Grad Knin tako je od Vlade dobio zeleno svijetlo za zaduženje kod Hrvatske poštanske banke u iznosu od 10.105.000 kuna, s rokom otplate kredita od deset godina bez počeka, u 120 jednakih mjesečnih rata.

Financijsku injekciju u gradski proračun, grad Knin će iskoristiti za realizaciju projekata u Horvatićevoj i Gundulićevoj ulici, kupnju zemljišta za novi autobusni kolodvor, zatim za izradu projektne dokumentacije Tvrtkova/Trpimirova ulica, Ikičina ulica, Logističko-distributivni centar, Sportsko-rekreacijski centar, izradu projektne dokumentacije za Autobusni kolodvor i za projekt Uređenje trga kod crkve GVHKZ. Također novac će se iskoristiti i za izradu projektne dokumentacije za Vatrogasni dom, Vodovod Žagrović-Oćestovo, Vodovod Ljubač, Vodovod Pliskovo te uređenje hostela.

S druge strane, Vlada je dala suglasnost općini Pirovac za zaduženje kod OTP banke i to u iznosu od 1.500.000,00 kuna, s rokom otplate kredita od pet godina.

Dobivena sredstva Pirovčani će iskoristiti za otkup zemljišta za izgradnju novog vatrogasnog doma, odnosno prostorno uređenje i unaprjeđenje stanovanja.

image

Pirovac

Nikša Stipaničev/Cropix
25. travanj 2024 03:27