StoryEditorOCM
Županijavatrene kacige

Ušli smo u sezonu požara: u Šibensko-kninskoj županiji tijekom ljeta zaposlit će se 180 sezonskih vatrogasaca

Piše Šibenski.hr
2. srpnja 2022. - 12:46

Kako su izvijestili iz Hrvatske vatrogasne zajednice, u ovoj se godini zapošljava dodatni 1131 sezonski vatrogasac u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna. Od navedene brojke na Šibensko-kninsku županiju se odnosi 180 vatrogasaca.

- Mjere su poduzete kako bismo vatrogasni sustav što bolje pripremili za požare i bilo kakve veće katastrofe. No, valja naglasiti kako su vatrogasci oni koji na teren dolaze kada do požara ili druge nesreće već dođe. Upravo zato, trebamo svi poduzeti sve što je u našoj moći kako bismo broj požara sveli na minimum - kazao je zapovjednik Tucaković podsjetivši kako je čovjek svojim ponašanjem u više od 80% slučajeva uzročnik požara i ostalih nesreća.

- Svjedoci smo visokih temperatura zadnjih dana zbog čega je i indeks opasnosti od izbijanja požara vrlo visok, osobito na području južne Dalmacije. Održavajte okućnice čistima, ukoliko koristite roštilj u sklopu domaćinstva obavezni ugasite žar nakon njegova korištenja, a ukoliko primjetite požar odmah nazovite vatrogasce na broj 193 ili Centar 112 - kazao je Tucaković.

16. travanj 2024 18:26