StoryEditorOCM
Županija"Argonauta" u novoj akciji

Umjesto plastične vrećice, napravi torbu za spizu od stare majice

Piše Šibenski.hr
27. veljače 2018. - 22:55

U sklopu projekta udruge Argonauta "Pogled u modro" na Murteru započinje lokalna kampanja izrade i korištenja platnenih vrećica od recikliranih tkanina ne bi li javnost upozorili na prekomjernu potrošnju plastičnih vrećica.

Kampanja će započeti kretivnim radionicama izrade platnenih vrećica/torbi. Prva će se radionica održati u sklopu Eko-patrole u subotu 3. ožujka s početkom u 10 sati u prostorijama Općine Murter-Kornati, obavijest je iz udruge "Argunauta".

Sudionici Eko-patrole će pokazati nekoliko načina izrade raznvrsnih vrećica i torba za kupovonu od starih majica. U sklopu radionice, članovi Eko-patrole će osmisliti i eko-poruke sa sadržajem koji poziva javnost na upotrebu platnenih vrećica. U mnoge objekte (kafiće, trgovine, pekare itd.) u Murteru sudionici Eko-patrole izložit će jednu platnenu vrećicu kao upozorenje da plastika zagađuje za razliku od prirodne tkanine i poziv na buduće radionice. 

Pouka o načinima izrade platnenih vrećica nastavlja se u četvrtak 8. ožujka s početkom u 17h također u prostorijama Općine Murter-Kornati, na drugoj otvorenoj kreativnoj radionici. Tijekom ožujka, u sklopu ove kampanje, u pet murterskih trgovina bit će izložene kutije s platnenim vrećicama i torbama izrađenim na radionicama. Kupci će ih moći posuditi na probu i potom vratiti natrag.
 

19. travanj 2024 11:55