StoryEditorOCM
ŽupanijaZa primjer drugima:

Umjesto automobilima za parkiranje, služit će djeci za igru – trg ispred škole u Betini preuređen je u dječje igralište!

Piše Šibenski.hr
28. kolovoza 2019. - 21:23

Završeno je uređenje trga ispred zgrade Područne škole OŠ Murterski škoji u Betini. Općini Tisno kao investitoru cilj je, po riječima Ivana Klarina, tišnjanskog načelnika, bio urediti taj urbani prostor i osigurati djeci sigurniji boravak na otvorenom za vrijeme održavanja nastave.

- Sve to se i postiglo gradnjom polivalentnog dječjeg igrališta. Investicija je iznosila 1,3 milijuna kuna, od čega je 350 tisuća kuna aplicirano na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kroz program-Razvoj otoka - istaknuo je Klarin.

Prema projektu arhitektonskog Studia Arx iz Šibenika tvrtka Bučić gradnja d.o.o. uredila je ograđeno sportsko dječje igralište za basket i mali nogomet promjera 17 metara. Tu su tribine, zeleni džepovi i par pakirališnih mjesta. Biste palih betinskih heroja – španjolskog borca Dragutina Bilića i prvoborca NOR-a Nikole Škevina – zadržale su mjesto na trgu.

No, neće to biti jedina investicija namjenjena najmlađima. Uskoro se planira uređenje igrališta za najmlađe te sportske sadržaje u Dubravi kod Tisna.

 

 

25. travanj 2024 13:37