StoryEditorOCM
ŽupanijaPotpisan ugovor

Projekt vrijedan više od 12 milijuna kuna: Nakon Skywalka, ‘Reliance‘ gradi kninsku IT infrastrukturu

Piše Vjera Zorić
12. kolovoza 2020. - 09:31

Kninski gradonačelnik Marko Jelić i direktor tvrtke "Reliance" Tomislav Albini potpisali su ugovor o rekonstrukciji Informacijsko-inovacijskog inkubatora u poduzetničkoj zoni Preparandija. Ukupna je vrijednost ugovorenih radova osam milijuna kuna, a ukupna vrijednost projekta 12,2 milijuna.

– Cilj je omogućiti mladima bavljenje visokom tehnologijom, a imamo brojne mlade ljude koji se bave IT-jem. Ovim projektom Knin će postati jedan od najnaprednijih gradova u pogledu IT infrastrukture – istaknuo je Jelić.

Tvrtka "Reliance", koja će izvoditi radove, poznata je po izgradnji Skywalka na Biokovu, specijalizirana je za rekonstrukciju starih objekata, a na ovom natječaju pobijedila je u konkurenciji četrnaest prijavitelja.

– Bit će nam izazov raditi na rekonstrukciji ovog objekta i vjerujem da ćemo sve završiti u ugovorenom roku. S radovima započinjemo 17. kolovoza – izvijestio je direktor tvrtke Tomislav Albini.

– Ljudi s područja Knina moći će razvijati softverska i hardverska riješenja na suvremenoj opremi i to besplatno. Na ovaj način stavljamo u funkciju prvi od triju objekata u poduzetničkoj zoni Preparandija, a uskoro će početi i obnova drugog projekta, koji će biti Poduzetnički centar. Nakon toga ići će se i s obnovom trećeg objekta, zgrade Preparandija – otkrio je detalje dogradonačelnik Marijo Čačić.

Ovaj projekt, koji je dio Intervencijskog plana Grada Knina, u 85-postotnom iznosu financira Europski fond za regionalni razvoj. Riječ je o 10,4 milijuna kuna, a rok za završetak radova je kraj travnja 2021. godine. Cilj je projekta razvoj poslovne infrastrukture i kontinuirane podrške poduzetnicima za osnivanje i razvoj novih pothvata te povećanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu.

Budućim će korisnicima na više od 500 četvornih metara višenamjenskog prostora opremljenog uređajima visoke tehnologije, poput servera, radnih stanica, 3D printera, CNC uređaja i slično, na raspolaganju biti uredi, radionice, prostori za coworking i edukaciju. Projekt je usmjeren na mlade inovativne poduzetnike, studente, učenike, a usluge Inkubatora bit će na raspolaganju i drugima koji imaju potrebu za razvijanjem i testiranjem svojih ideja, projekata i proizvoda.

Zajedno s ovim projektom Grad Knin trenutno provodi osam projekata iz Intervencijskog plana Grada Knina, uključujući i projekt uređenja sportsko-rekreacijske zone Marunuša i izgradnje javne rasvjete duž staze uz Krku za koji je nedavno potpisan ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava, a dva su projekta završena.

Ukupna je vrijednost svih projekata iz Intervencijskog plana koji su trenutno u provedbi oko 34 milijuna kuna.
 

20. travanj 2024 12:53