StoryEditorOCM
ŽupanijaPovoljnija epidemiološka slika

U Šibensko-kninskoj županiji 12 novootkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom. Evo kako će biti organizirana nastava od ponedjeljka

Piše šibenski.hr
21. svibnja 2021. - 11:39

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 12 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije, doznaje se u županijskom Stožeru civilne zaštite u petak prijepodne.

Trenutno su 74 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 30 osoba, od kojih je jedna osoba spojena na respirator. U kninskoj bolnici liječi se pet osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 408 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 69 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

- Prateći razvoj epidemiološke situacije, Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije donio je Preporuku za održavanje nastave po kombiniranom modelu u razdoblju od 24. svibnja 2021. godine prema kojoj će za sve učenike nižih i viših razreda osnovnih škola na području naše županije od ponedjeljka nastava biti organizirana prema Modelu „A“, (nastava u školi).

Za učenike završnih razreda srednjih škola nastava će biti organizirana sukladno preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja, a svi ostali učenici u svim srednjim školama nastavu će pratiti prema Modelu „A“, (nastava u školi). Praktična nastava održavat će se u redovitom obliku- kazali su u županijskom Stožeru civilne zaštite.

25. travanj 2024 03:47