StoryEditorOCM
ŽupanijaSve mladi

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije šest osoba oboljelo je od zarazne bolesti COVID-19; Danak su uzele noćne zabave

Piše šibenski.hr
11. kolovoza 2020. - 11:50

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije šest osoba oboljelo je od zarazne bolesti COVID-19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije u utorak prijepodne.

Jedan je to od najvećih dnevnih porasta broja oboljelih u županiji od reaktivacije zaraze krajem lipnja. Svih šest novooboljelih su mlađe osobe u dobi od 19 do 25 godina i kako se neslužbeno doznaje, svi slučajevi zaraze su posljedica noćnih ljetnih zabava.

Kako se doznaje u županijskom Stožeru civilne zaštite, oboljele su dvije mlađe ženske osobe, s prebivalištem na području Grada Vodica, kontakti ranije oboljelih.

Nadalje, zaražene su dvije mlađe muške osobe s područja Grada Šibenika, čija je epidemiološka obrada u tijeku kao i mlađa muška osoba koja trenutno boravi na području Grada Vodica, a ima prebivalište u Osijeku, čija je epidemiološka obrada također u tijeku.

Na koncu, oboljela je i mlađa muška osoba koja je boravila na području Rogoznice, a ima prebivalište u Zagrebu, a koja je odmah po saznanju pozitivnog nalaza otputovala na adresu stalnog boravka.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 57 osoba: 54 osobe su kontakti oboljelih; 3 osobe su se javile nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

- U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije nema na liječenju pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19. U posljednja 24 sata uzorkovano je 65 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Od reaktivacije epidemije u lipnju, ukupno 73 osobe oboljele su od COVID-19 infekcije, a trenutno je 39 aktivnih slučajeva oboljenja. Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera- kazao je Nikola Blažević, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

19. travanj 2024 05:26