StoryEditorOCM
ŽupanijaODLIČNA POSEZONA

Turisti ne odustaju od Šibenika i okolice: ‘Najnormalnije se i dalje bukira. I za kraj rujna i listopad... Ovo je nešto nevjerojatno!‘

Piše Šibenski.hr
21. rujna 2021. - 16:37

Rast broja novozaraženih, činjenica da je Hrvatska u crvenom na europskoj COVID karti te podatak da smo već dobro zagazili prema listopadu - nisu utjecali  na turističke rezervacije na šibenskom području. Upravo suprotno, nema otkazivanja, a svakim danom pristižu nove!

Kad si u Dalmaciji, kupuj na dalmatinskoj tržnici. Drže se toga i vodički turisti, prenosi HRT.

- Odlično nam je, ovdje sam već treći put ove godine - kako i ne bih kad tu sve volim: ljude, klimu, ugođaj, meni idealno mjesto za odmor, rekla je turistica iz Njemačke Grace.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

A neki ni pod koju cijenu ne odustaju od svojega idealnog odmora.

- Rezervirali smo odmor na brodu još prije pandemije, nekoliko je puta sve bilo odgođeno, ali nismo htjeli odustati i sada smo ovdje. I presretni smo zbog toga što je vrijeme bolje nego u Rusiji, ima mnogo turista i lijepo je vidjeti da se turistička Europa oporavlja u ovoj pandemiji, dodala je turistica iz Rusije Kasia.

Posezonski turistički oporavak iznenadio je mnoge.

- U usporedbi s 2019. bilježimo porast najava individualnih rezervacija za ovu sezonu. Zanimljiva je informacija da smo 2019. imali veći broj otkaza rezervacija nego ove sezone, rekla je voditeljica prodaje hotela Katarina Božić Fuštin.

- Najnormalnije se dalje bukira, i kraj rujna i listopad, što na primjer, do sada nikad prije nije bila situacija. Tako da se događa nešto nevjerojatno i ono što Hrvatska zaslužuje, naglasila je vlasnica agencije za najam kuća za odmor Ankica Ćaleta.

Jer pokazalo se, mnogima je ona omiljeno posezonsko odredište.

- Primamo rezervacije za listopad, i za studeni smo čak primili rezervacije, tako da što se tiče bookinga - booking je jako dobar, istaknuo je voditelj objekta Marijan Kvesić.

- Jedino što je malo obujam manji nego u odnosu na nekakvu špicu sezone, međutim rujan je uistinu jedno vrlo pozitivno iznenađenje gdje se mi brojkama približavamo rujnu 2019., poručila je direktorica TZ-a Šibensko-kninske županije Željana Šikić.

Najbolju popunjenost bilježe kapaciteti s dodatnim sadržajima - bez obzira na to je li riječ o obiteljskom smještaju ili hotelima, piše HRT.

19. travanj 2024 02:11