StoryEditorOCM
Županijau staroj školi

Svečano otvoren hostel u Bogatiću Miljevačkom: imat će kapacitet 20 ležajeva, a uređena je i biciklistička staza u duljini od šest kilometara

Piše Šibenski.hr
28. travnja 2021. - 11:45

U preuređenom objektu stare škole u Bogatiću Miljevačkom jučer je otvoren hostel, kapaciteta 20 ležajeva. Vrpcu je prerezala ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, a svečanom otvorenju nazočio je župan Goran Pauk, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric te gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja.

Hostel je uređen u sklopu provedbe projekta Natura Drniš – održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000, koji je u travnju 2017. godine prijavljen na poziv "Promicanje održivog razvoja prirodne baštine".

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo je provedbu ovog projekta bespovratnim sredstvima u iznosu od 504.611,42 kune.

U sklopu projekta preuređen je objekt stare škole u Bogatiću Miljevačkom u hostel s tri spavaonice, ukupnog kapaciteta 20 ležajeva, uređena je biciklistička staza na Promini u duljini od šest kilometara, od sela Lišnjak do planinarskog doma te dva odmorišta – vidikovca, a dopunjen je i sustav javnih bicikala Grada Drniša. Osim izgrađene posjetiteljske infrastrukture, kroz projekt su provedene i brojne promotivne aktivnosti i edukativne radionice.

image
Hostel Bogatići
ŠKŽ

„Realizacijom ovog projekta učinjen je još jedan jedan korak u očuvanju i održivom korištenju prirodnih vrijednosti, što je temelj održivog razvoja i generator novih radnih mjesta i gospodarske aktivnosti.“, istaknuo je župan Goran Pauk na svečanosti otvorenja hostela u Bogatiću.

Partner na projektu Natura 2000 bila je Javna ustanova Priroda Šibensko–kninske županije, koja je provela jednogodišnji monitoring ptica na drniškom području, a fotografije flore i faune drniškog kraja izložene su u hostelu.

image
Hostel Bogatići
ŠKŽ
24. travanj 2024 13:29