StoryEditorOCM
Županijaskandal u kninu

Šef šibensko-kninskog HDZ-a poručio da će sutra odlučiti o političkoj sudbini Nikole Blaževića

Piše Šibenski.hr
19. siječnja 2021. - 18:21

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a Nediljko Dujić kazao je kako će sutra javnost obavijestiti što će se dogoditi s političkom karijerom Nikole Blaževića nakon što je u javnost procurila fotografija dožupana i načelnika županijskog Stožera kako krši mjere u kninskom hotelu uz još šest osoba.

- On je jasno kazao da je Ante Blažević njegov prvi rođak. Pitanje svih pitanja je je li to, kako tvrde, u prostoru javne namjene, hotelu ili je u privatnoj kući, gdje živi Ante Blažević. To je najspornije u svemu. Druga stvar je kad utvrdimo to, onda ćemo znati je li točna izjava dožupana da se radi o nečijoj kući u Kninu. Mjere su da se poštuju i provode, a mi koji predstavljamo građane moramo biti ogledalo provođenja svih mjera, nevezano za Blaževića. Vrlo je bitno da čovjek koji se bavi javnim poslom govori istinu. Mi imamo svoj način kako ćemo provjeriti, nećemo slati policiju. Ako je javni prostor, u današnje doba interneta sigurno je interijer hotela stavljen na internet. Sutra ćemo vam reći - kazao je Dujić za Index.hr.

Dujiću su kazali kako su već objavljene fotografije hotela te da se interijer poklapa s mjestom gdje je fotografiran Blažević.

- Vidio sam slike, sutra ću vam sve reći - kazao je Dujić.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk ranije je poručio kako nije nadležan za imenovanje i razrješenje šefa Stožera civilne zaštite.

O slučaju se očitaovao Damir Trut, ravnatelj civilne zaštite, za Index.hr je rekao da su zatražili Blaževićevo očitovanje.

- S obzirom na to da nije zaprimljena službena zabilješka o predmetnom događaju, nego se o istom saznalo iz medija, od načelnika Stožera Šibensko-kninske županije odmah je putem Operativnog centra civilne zaštite zatraženo očitovanje - kazao je Trut, dodavši kako još nisu dobili Blaževićevo očitovanje.

16. travanj 2024 00:14