StoryEditorOCM
ŽupanijaNA RIJECI ORAŠNICI

Radovi na mostu u Kninu privode se kraju, stanovnici će ga moći koristiti za dva tjedna

Piše Vjera Zorić
31. siječnja 2021. - 12:13

Radovi na pješačko-biciklističkom mostu u Kninu, na rijeci Orašnici, privode se kraju. U ranojutarnjim satima stigao je drveni most preko rijeke Orašnice koji vodi do šetnice prema Krčiću u dužini oko tri kilometra.

Građani će pješačko-biciklistički most moći koristiti za dva tjedna, a dogodine je u planu izgraditi još dva takva mosta, preko Krke i na Butižnici, gdje će u bivšoj vojarni biti smješten ulaz u NP Krka.

– Grad Knin leži na sedam rijeka, a Krka je jedna od najvažnijih. Izvire u neposrednoj blizini, protječe gradom i odvojena je nasipom. Zato je namjera bila građane i posjetitelje povezati s Krkom izgradnjom šetnice od centra Knina do Krčića – govori Zdenka Gugo, voditeljica projektnog tima za provedbu intervencijskog plana.

– Uz malo muke privodimo radove kraju, most je izgrađen od slavonske hrastovine s betonskim uporištima. Zahvalio bih projektantu Kuliću na uspješnom odrađenom zadatku – govori izvođač radova Petar Melvan.

Ovaj je projekt jedan od 20 projekata koji se provode u okviru Intervencijskog plana Grada Knina, a njegova vrijednost je 5,8 milijuna kuna. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira se 85 posto ovog iznosa, odnosno 4,9 milijuna kuna. Grad Knin provodi projekt samostalno. Kninjani s nestrpljenjem očekuju otvaranje staze te se nadamo kako će šetnica uljepšati grad i kršku ljepoticu Krku.

20. travanj 2024 07:49