StoryEditorOCM
ŽupanijaSDP pisao županu Jeliću

‘Proglasite Zmajevo oko spomenikom prirode! Nećemo valjda dopustiti da ovakav fenomen izumre nama pred očima‘

Piše šibenski.hr
15. listopada 2021. - 09:52

Klub vijećnika SDP-a županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije poslao je danas Županu Šibensko-kninske županije i predsjedniku Županijske Skupštine Šibensko-kninske županije zahtjev za proglašenjem Zmajevog oka Spomenikom prirode, izvijestili su iz šibensko- kninskog SDP-a.

- Svjedoci smo ovih dana da se rogozničko slano jezero Zmajevo oko po tko zna koji put zamutilo te se okolnim područjem širi smrad.

Klub vijećnika SDP-a smatra da je Zmajevo oko jedinstveno područje koje ima svoju ekološku, znanstvenu i turističku vrijednost. Godinama se stanovnici rogozničkog područja bore za očuvanje ovog jedinstvenog područja.

Vrijeme je da se to područje konačno zaštiti. Predlažemo da se Zmajevo oko po hitnom postupku, već na slijedećoj sjednici Županijske skupštine, proglasi spomenikom prirode, prema Zakonu o zaštiti prirode (NN 80/13), te da se upravljanje tim područjem prepusti Javnoj ustanovi Priroda Šibensko-kninske županije.

Spomenik prirode je pojedinačni neizmijenjeni dio prirode koji ima ekološku, znanstvenu, estetsku ili odgojno - obrazovnu vrijednost.

Nadamo se da nećemo dopustiti da ovakav prirodni fenomen izumre nama pred očima, jer bi to bila kako ekološka tako i ljudska i moralna katastrofa- stoji u priopćenju šibensko-kninskog SDP-a kojeg potpisuje njegov predsjednik Joško Šupe.

19. travanj 2024 02:32