StoryEditorOCM
Županijasjajna sezona

Primošten ruši turističke rekorde: trenutno se odmara 1700 gostiju, mjesto se priprema za CRO Race

Piše Vedrana Stočić
27. rujna 2022. - 17:29

Od 1. siječnja do 15. rujna primoštenska Turistička zajednica zabilježila je 87.269 dolazaka i 605.991 noćenja. U odnosu na prošlu godinu to je 19 posto više dolazaka i 13 posto više noćenja. Do konca godine u TZ se nadaju će dostići rezultat iz turistički  rekordne 2019. godine jer su u noćenjema na nešto manje od 96 posto. Trenutno se u Primoštenu, naime, odmara oko 1700 turista.

- Nakon niza kulturnih i zabavnih manifestacija koje smo organizirali ovog ljeta ovih dana pripremamo se za sedmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race koje se održava od 27. rujna do 2. listopada. CRO Race za nas je važan turistički događaj koji promovira ljepote Hrvatske, Primoštena i cikloturizma, a prenosi se uživo u 130 zemalja svijeta.

Drugu godinu CRO Race stiže u  Primošten, a treća etapa voziti će se od Sinja  sa startom u 13 sati i ići sve do Primoštena kod Kipa Gospe od Loreta. Biciklisti će proći područjem Primoštena u dva navrata. Imamo i Kids CRO Race, rekreaciju i zabavu za mališane, u  tu organizaciju uključena je i Osnovna škola Primošten. U Primoštenu je pripremljen i DJ zabavni program, te svečana ceremonija nagrađivanja pobjednika i vodećih biciklista - kaže nam Mia Pešić direktorica Turističkog ureda primoštenske Turističke zajednice.

CRO Race i ove godine u Hrvatskoj okuplja najbolje svjetske bicikliste iz Europe, Azije, Amerike i Australije koji će voziti trasu dugu preko 1.000 kilometara u šest etapa diljem Hrvatske. Organizatori ističu da će čitavu Hrvatsku pretvoriti u sportsku arenu, a kroz vrhunsko sportsko natjecanje gledatelji će moći uživati u ljepotama kontinentalne i obalne Hrvatske. 

19. travanj 2024 22:09