StoryEditorOCM
ŽupanijaPrimošten

Poseban dan: Župan Pauk zaželio uspješnu školsku godinu primoštenskim osnovnoškolcima

Piše šibenski.hr
9. rujna 2019. - 13:58

Prvog dana nove školske godine 2019./2020. župan Goran Pauk sa suradnicama je posjetio Osnovnu školu Primošten gdje je u prvi razred ove godine upisano 28 učenika, što znači da će ove školske godine Osnovnu školu Primošten pohađati ukupno 174 učenika.

Prvi dan škole je poseban dan za svakog učenika, roditelja, učitelja i djelatnika škole. Od djeteta se očekuje usredotočenost na školske obveze a uspješno uključivanje u školu snažno će utjecati na razvijanje pozitivnog stava djece prema učenju i važnosti školovanja. Kako bi škola od prvog dana djeci postala mjesto na kojem će radosno, uporno i sa zanimanjem izvršavati svoje školske obveze trebamo im svi zajedno pružiti podršku.

 

 

Dobrodošlicu najmlađima poželjeli su ravnatelj škole Nedjeljko Marinov i stariji učenici prigodnom predstavom, a župan Goran Pauk pozdravio je sve prisutne i čestitao početak nove školske godine.

„Čestitam vam svima početak nove školske godine u kojoj će školsko zvono označiti povratak u školske klupe, a najmlađim učenicima početak najljepšeg i najuzbudljivijeg razdoblja života-školskog doba. Dragi prvašići, budite vrijedni, učite, poštujte i slušajte svoje nastavnike kako bi vam oni kvalitetno mogli prenijeti svoja znanja. Razvijajte svoje talente i sposobnosti i steknite nova prijateljstva koja će donijeti radost i veselje i obogatiti vaše djetinjstvo i ranu mladost“ – poručio je župan učenicima.

 

 

Po završetku predstave dobrodošlice, prvašima je župan Goran Pauk podijelio edukativnu slikovnicu „Hrvatska za djecu“, iz koje učenici kroz zabavu i lijepljenje sličica mogu naučiti mnogo novih i korisnih stvari o Lijepoj našoj.

Osnovna škola Primošten prva je škola u našoj županiji koja se prošle godine uključila u provedbu eksperimentalne reforme „Škola za život“ čiji se program provodi u 1. i 5. razredu te u 7. razredu za predmete biologija, kemija i fizika, a sve s ciljem povećanje zadovoljstva učenika u školi te motivacija njihovih učitelja i nastavnika. Ovu školsku godinu reforma se provodi u svim osnovnim školama.

24. travanj 2024 18:34