StoryEditorOCM
ŽupanijaMISLILI SU DA JE PAS

Pogledajte video: vuk u šetnji centrom mjesta na ulasku u Nacionalni park, riječ je o vrlo respektabilnom primjerku

Piše Zdravko Pilić
10. svibnja 2023. - 19:29

Ovo na snimci je centar Kistanja, mjesna tržnica, odmah do nje je ulaz u ispostavu Nacionalnog parka Krka, a ovo što je snimila kamera našeg čitatelja je - vuk!

Isprva su on i njegov prijatelj u automobilu pomislili da je pas, ali odmah potom su shvatili da nije, nego da je u pitanju pravi pravcati vuk. I to vrlo respektabilan primjerak. Koji se u utorak navečer, bilo je negdje oko 23 sata navečer, šetao po mjestu prilično ležerno. Kao da mu to nije prvi put!

- ‘Nije nam bilo svejedno. Ja sam inače veliki ljubitelj prirode, svih životinja, bilo divljih bilo domaćih, ali mislim da vuku nije mjesto ispred kućnih vrata, gdje prolaze djeca, majke s kolicima, stariji ljudi. Nešto će trebati u vezi s ovim poduzeti!‘ - kazao nam je čitatelj koji nam je ustupio ovu snimku, sa željom da ostane anoniman.

I potpuno je u pravu. Ova snimka mogla bi biti dokaz da priče o vukovima koji su unazad nekoliko godina učestalo napadali stoku i njihovoj brojnosti nisu nimalo preuveličane, niti su plod novinskog pretjerivanja, već imaju itetako potvrdu u stvarnosti.

20. travanj 2024 01:39