StoryEditorOCM
ŽupanijaRogoznica

Po komešanju na političkoj sceni jasno je da se bliže lokalni izbori: Predstavljena Nezavisna lista ‘Naše misto‘

Piše Vedrana Stočić
9. prosinca 2020. - 13:13

Po političkom komešanju jasno je da su lokalni izbori blizu. U javnost se puštaju imena kandidata za novog rogozničkog načelnika, Most i neke druge stranke najavljuju osnivanje općinskih ogranaka, a bit će kažu i nezavisnih lista. Namjere da se kandidiraju i mijenjaju stvari na bolje u Općini Rogoznica, prva je na presici po epidemiološkim pravilma objavila Nezavisna lista „Naše Misto“. Nositelj liste je Ljubo Županović Lebo koji je u posljednje vrijeme javno upozorio na nepravilnosti u lokalnom općinskom komunalnom poduzeću „Škovacin“, gdje je i zaposlen.

- Ne čuvam radno mjesto u općinskom poduzeću, odlučio sam se pridružiti mladim i obrazovanim ljudima koji svojom sposobnošću i poštenjem žele osigurati bolju budućnost za svoju lokalnu sredinu. Dosta nam je povlaštenih pojedinaca koji dobro žive i koriste blagodati Općine, a na štetu velike većine. Najavljujemo rad za opće dobro,  jednakost i ravnopravnost svih stanovnika Općine Rogoznica bez obzira na sve različitosti: stranačke, ideološke, vjerske, nacionalne. Svi trebaju imati iste šanse, jednaka prava i obveze- to je naš glavna poruka. Netko konačno javno mora upozoriti da u našoj sredini ima i te kako povlaštenih i to po stranačkom predznaku, a drago da na to prvi javno upozoravam. Nikada se nisam bojao biti prvi, ni u ratu.- kaže Ljubo Županović Lebo.

Ovaj dragovoljac Domovinskog rata i otac dvoje djece u obrani domovine, kaže, uzeo je pušku još 17. 10. 1990. godine kao pripadnik MUP-a, posebno je ponosan što je zajedno s tadašnjim zapovjednikom Policijske ispostave Rogoznica Ivicom Fakčevićem  tog 17. rujna 1991. godine kada su oslobođene sve tri rogozničke vojarne sudjelovao u uspješnim pregovorima  s JNA. Kasnije je, ističe, kao pripadnik Specijalne postrojbe policije „Jastrebovi“ branio domovinu u najsurovijim uvjetima.

-Pozivamo sve one kojima je Rogoznica u srcu, a ne u džepu da nam se priključe. To je čak 50 posto birača  koji do sada nisu imali svoju opciju i nisu izlazili na izbore. Ne dajmo da nam općinu vode iz Šibenika i Zagreba, oni su to do sada radili preko poslušnika za svoje, a ne za naše interese. Za boljitak naše općine svi smo dužni dati svoj doprinos.-poruka je NL Naše Misto.

24. travanj 2024 11:53