StoryEditorOCM
Županija17 ugovora

Pavić u Šibenik donio ‘darove‘ vrijedne nešto više od četiri milijuna kuna: Evo u koje projekte diljem županije će biti utrošen taj novac

Piše šibenski.hr
17. lipnja 2020. - 11:43
Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavic urucio je predstavnicima gradova i opcina Sibensko-kninske zupanije ugovore o dodjeli bespovratnih nacionalnih i EU sredstava.  Niksa Stipanicev/Cropix

Ugovore vrijedne ukupno 4,27 milijuna kuna, njih ukupno 17, Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić dodijelio je u srijedu u Šibeniku općinama i gradovima s područja Šibensko-kninske županije ukupo 17 ugovora vrijednih oko 4,3 milijuna kuna.

Pavić je istaknuo kako je baš Šibenik promijenio svoju vizuru zahvaljujući nacionalnim, te prije svega europskim fondovima

- Ukupno je 1,75 milijardi kuna nacionalnih i europskih sredstava sredstava dodijeljeno Šibensko-kninskoj županiji, od čega u mandatu aktualne vlade 1,65 milijardi kuna. Od tog iznosa, više od milijardu kuna odnosi na projekte sa sjedištem u Šibeniku- kazao je ministar.

Inače, u Šibeniku dodijeljeni ugovori financirani su nacionalnim i EU sredstvima, a podijeljeni su u tri kategorije.

Iz 'Programa podrške brdsko-planinskim područjima' dodijeljeno je ukupno 1,35 milijuna kuna. Po 100 tisuća kuna dobili su Općina Biskupija za rekonstrukciju nerazvrstane ceste i Grad Knina za uređenje nerazvrstanih cesta. Općini Ervenik pripalo je 300 tisuća kuna za sanaciju i modernizaciju seoskih nerazvrstanih cesta u Erveniku, Mokrom polju, Radučiću, Pađenima i Otonu. Općini Kijevo za sanaciju krova na Domu kulture dodijeljeno je 450 tisuća kuna, a Općini Ružić za asfaltiranje nerazvrstanih cesta u demografski ugroženim dijelovima općine 400 tisuća kuna.

Najviše novca, ukupno oko 2,1 milijun kuna, dodijeljeno je u 'Programu održivog razvoja lokalne zajednice'. Tu je najbolje prošao Grad Skradina kojemu je pripalo pola milijuna kuna za uređenje nerazvrstanih cesta. Za sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta novac su dobile i općine Ervenik (100 tisuća kuna), Unešić (300 tisuća kuna), Kistanje (120 tisuća kuna), Promina (200 tisuća kuna) i Civljane (300 tisuća kuna). Gradu Knin za sanaciju krovišta centralne zgrade dječjeg vrtića Cvrčak u Kninu dodijeljeno je 70 tisuća kuna.

Kroz 'Program razvoja otoka' dodijeljeno je ukupno 800 tisuća kuna. Od toga je 400 tisuća kuna pripalo Gradu Šibeniku za sanaciju krovišta ambulante na Kapriju, koja je uništena u požaru. Općina Tisno dobila je 100 tisuća kuna za uređenje obale istočna Gomilica. Na koncu, 300 tisuća kuna dodijeljeno je Općini Murter-Kornati za izgradnju dječjeg vrtića i jaslica u Murteru.

19. travanj 2024 08:48