StoryEditorOCM
ŽupanijaROGOZNICa

Otvoren novi dječji vrtić: Roditelji prvi put na usluzi imaju jaslice

Piše Vedrana Stočić
5. prosinca 2020. - 10:48

Prvog dana prosinca rogoznička načelnica Sandra Jakelić otvorila je novi, moderni dječji vrtić. Svečanost otvaranja zbog epidemioloških mjera bila je vrlo skromna, ali je zato radost mališana i njihovih roditelja bila i te kako velika.

Vrtić ima čak 900 metara kvadratnih plus dvorišni prostor, u sklopu vrtića je i moderna sportska dvorana koja će djeci omogućiti razvoj novih programa i bavljenje sportskim aktivnostima od najranije dobi.

- U gradnju vrtića uloženo je 10 milijuna kuna, a 1,5 milijuna kuna izdvojeno je za namještaj i didaktičnu opremu. Vrtić je izgrađen novcem iz općinskog proračuna, izuzev milijun kuna koji su svojedobno dobili od Ministarstva demografije. Ovo je veliki dan za općinu, a još više raduje što je vrtić gotovo popunjen. Upisano je 64 mališana, do popune propisanih kapaciteta može se primiti još samo šest mališana. Prvi put imamo i jaslice - rekla je načelnica Sandra Jakelić.

Novi vrtić ima i novo ime i zove se "Lanterna", ravnateljica vrtića je Jasna Grubišić,a rogoznički vrtić dio je ustanove za predškolski odgoj "Sunce" iz Brodarice.

- Djeci dugujemo sve najbolje što možemo dati, ovaj vrtić je dokaz za to. Zahvaljujem svima koji su pridonijeli ostvarenju sna koje su godinama čekali roditelji i djeca; od danas će svako dijete dobiti priliku da ovo bude njegov vrtić. Možda je bitno naglasiti da će otvaranjem modernog i lijepog vrtića mlade obitelji moći lakše planirati obitelj i posvetiti se profesionalnim obvezama - rekla je, među ostalim, u kratkom i nadahnutom govoru ravnateljica vrtića "Lanterna" Jasna Grubišić.

Vrtić ima tri grupe, zaposleno je šest odgojiteljica, dvije domaćice-spremačice, pedagog, psiholog i viša medicinska sestra. Djeca i roditelji imat će i stručnu potporu.

17. travanj 2024 04:52