StoryEditorOCM
ŽupanijaZa svaku pohvalu

Općina Tisno uvela dežurni telefon za pomoć starijima; za Božić potrebitima dostavljaju pakete hrane i higijensih potrepština u vrijednosti 300 kuna

Piše K. Rudan
13. prosinca 2020. - 09:49

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području općine Tisno, sve starije i nemoćne osobe kojima je potrebna  dostava namirnica, lijekova i kućnih potrepština, mogu zatražiti pomoć pozivom u ured načelnika Općine, na dežurni telefon broj (022) 439 262 kako bi im se pomoć pružila.

- Molimo sve starije osobe kojima nije nužno udaljavanje iz svojih domova da u njima i ostanu te smanje fizički kontakt, a u slučaju potrebe da se jave na dežurni telefon i djelatnici komunalnog odjela Općine Tisno pružit će im traženu pomoć. Posebno se to odnosi na starija samačka domaćinstva, jer zaista nema potrebe da izlaze, čekaju red pred trgovinom, pekarnicom ili ljekarnom. Samo neka nam se jave i naši komunalni djelatnici sve će to odraditi za njih i dostaviti im na kućni prag, kaže načelnik općine Tisno Ivan Klarin. Dežurni telefon ostaje u funkciji do daljnjega.

Istovremeno, u pripremi je i podjela paketa hrane i higijenskih potrepština uoči božićnih blagdana za kućanstva u potrebi: umirovljenike s malom mirovinom i osobe koje žive od socijalne naknade.

- Svi koji ostvaruju pravo na poklon pakete mogu se javiti na već spomenuti dežurni telefon i paketi će im biti dostavljeni na kućnu adresu. Učinit će to naši komunalni djelatnici, a rok prijave je do 19. prosinca. Do sada nam se javilo 55 osoba koje su u potrebi i imaju pravo na poklon pakete, a kroz ovaj tjedan očekujemo još prijava. Vrijednost paketa je oko 300 kuna, a sredstva su osigurana u proračunu Općine u okviru našeg socijalnog programa, na kraju će Klarin.

 

19. travanj 2024 06:53