StoryEditorOCM
Županijasvi u potragu!

Općina Murter-Kornati na Fejsu najavila zanimljivu nagradnu igru: ‘Onome tko pronađe treću jamu ili špilju pod brdom Raduč plaćamo 1000 kuna!‘

Piše Šibenski.hr
25. veljače 2021. - 19:51

Općina Murter Kornati na svojoj je Facebook stranici ponudila novčanu nagradu onome tko pronađe treću špilju ili jamu pod brdom Raduč. Zanimljiva nagradna igra oglašena je na njihovim Facebook stranicama, a objavu i pravila igre prenosimo u cijelosti:

"Dragi zaljubljenici u brdo Raduč i svi oni koji će to tek postati, obavještavamo Vas da raspisujemo novčanu nagradu u iznosu od 1000 kuna za onoga tko pronađe i podijeli s nama lokaciju tzv. 3. špilje/jame na brdu Raduč. Prema kazivanjima svjedoka, jama se nalazi nedaleko od raskrižja ulice Put Slanice i Vlake. Od ceste prema brdu Raduč, dvadesetak metara i više (otprilike područje vidljivo na zračnim fotografijama ovog albuma).

Prema kazivanju svjedoka otvor špilje varira od 70cm do 1,5m. U blizini jame bi se trebao nalaziti ili bor ili smokva ili maslina na koju su se djeca vezivala konopima i spuštala u nju. Moguće da je to stablo otpilano. Jama je zatrpana navodno velikim okruglim kamenom, a moguće da je sada već obrasla raslinjem ili je zatrpana dodatnim kamenjem obližnje gromile.

Svoje otkriće podijelite s nama na mailu insularium@murter.hr. Sretno u potrazi! - napisali su u svoj objavi.

16. travanj 2024 16:57