StoryEditorOCM
ŽupanijaDva nova slučaja

Oboljeli žena srednje životne dobi iz Knina i stariji muškarac iz Kistanja: U županiji su trenutačno 34 aktivna slučaja, tri pacijenta u bolnici

Piše šibenski.hr
1. kolovoza 2020. - 11:37

U protekla 24 sata zabilježenasu dva nova slučaj zaraze koronavirusom u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestili su u subotu prijepodne iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Riječ je o ženskoj osobi srednje životne dobi iz Knina te starijem muškarcu iz Kistanja.

Podsjetimo, jučer je u Šibensko-kninskoj županiji evidentiran jedan slučaj oboljenja od bolesti Covid-19 i tada se radilo o ženi iz Knina.

- Od reaktivacije epidemije u lipnju, u Šibensko-kninskoj županiji od covida 19 oboljelo je 65 osoba. Trenutno su 34 aktivna slučaja oboljenja, a tri osobe se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju- doznaje se u županijskom Stožeru civilne zaštite.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije se nalazi 112 osoba od kojih 100 osoba zbog kontakta s covid 19 pozitivnim osobama, a 12 je ušlo u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja zbog čega im je određena mjera samoizolacije. Od jučer je uzorkovao 18 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenja te mjere.

- Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju – poručuju iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

18. travanj 2024 15:43