StoryEditorOCM
ŽupanijaJedan novi slučaj

Obolio mlađi muškarac iz Vodica; Na šibenskoj Infektologiji liječe se dva pacijenta

Piše šibenski.hr
14. srpnja 2020. - 11:58

Na području Šibensko- kninske županije zabilježen je jedan slučaj oboljenja od zarazne bolesti COVID-19, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite u utorak oko podneva.

Kako se doznaje iz istog izvora, riječ je o mlađoj muškoj osobi iz Vodica za koju je epidemiološka obrada je u tijeku.

- Od ukupnog broja oboljelih dvije osobe se i dalje liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 124 osobe od kojih je 121 kontakt oboljelih od COVID-19, a tri osobe su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja i prema preporukama HZJZ od 10. srpnja 2020. imaju obvezu zdravstvenog nadzora uz 14-dnevnu karantenu/samoizolaciju. U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije- kazao je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Inače, u posljednjih 24 sata je uzorkovano 76 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2.

- Apeliramo na građane da se i dalje pridržavaju svih mjera i uputa zdravstvene zaštite, nosimo maske u zatvorenim prostorima, održavajmo higijenu ruku i poštujmo fizičku distancu- zaključili su u Stožeru civilne zaštite.

20. travanj 2024 18:30