StoryEditorOCM
ŽupanijaDvadeset i sedam godina od oslobađanja Miljevaca

Obilježavanje počinje u subotu manifestacijom "16. Miljevačke užance" koja će se održati u Drinovcima 

Piše šibenski.hr
14. lipnja 2019. - 16:40

U povodu 27. obljetnice oslobođenja Miljevaca u Domovinskom ratu, od srpske okupacije, Kulturno umjetnička udruga “Miljevci” i ove godine priređuje program pučkih pjesama i plesova pod nazivom “Miljevačke Užance”. Šesnaeste po redu "Miljevačke užance", na kojima sudjeluju kulturne udruge i kulturno-umjetnička društva s područja naše županije, održat će se u subotu, 15. lipnja u sportskoj dvorani Osnovne škole Stjepana Radića u Drinovcima s početkom u 20 sati.

Obilježavanje jedne od prvih i najvećih oslobodilačkih akcija u Domovinskom ratu, u kojoj je oslobođen prostor od 108 četvornih kilometara i sedam miljevačkih sela, nastavlja se 20. lipnja sportskim susretima i nadmetanjem ekipa branitelja u nogometu i balotama. Susret počinje u 19 sati na igralištu u Drinovcima, a sudjeluju nogometne ekipe iz Miljevaca, Skradina, Ružića, Unešića, Knina i Šibenika te baloteši iz Promine, Drniša, Ružića i Miljevaca.

Na sam dan kad je provedena akcije oslobađanja Miljevaca 21. lipnja, u kojoj je živote položilo osam hrvatskih branitelja, u 10.30 sati bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen obilježja, u 11 sati u crkvi Imena Isusova u Drinovcima bit će služena sveta misa zadušnica a potom i odrješenje za poginule branitelje. Obilježavanje 27. obljetnice akcije "Miljevci" nastavit će se prigodnim domjenkom i druženjem ratnih suboraca, prijatelja i uzvanika u prostoru Osnovne škole Stepana Radića u Drinovcima.


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

19. travanj 2024 06:17