StoryEditorOCM
Županijačega se sve dosjete...

Nisu samo ručnici i ležaljke ‘in‘: pogledajte čime su ovi turisti odlučili ‘rezervirati‘ plažu u Vodicama

Piše Katarina Rudan
13. kolovoza 2021. - 20:42

Mediji svakodnevno objavljuju informacije i fotografije o nezakonitom rezerviranju mjesta na plažama duž Jadrana. Od „rata“ s ručnicima i ležaljkama nisu izuzete ni turista dupkom pune Vodice. I ne samo tim rekvizitima. Infovodicama je jedna čitateljica poslala fotografiju kao svjedočanstvo čega se sve ljudi dosjete samo da bi zauzeli dobru poziciju na plaži.

"Svakodnevno se u medijima objavljuju slučajevi 'rezervacija' plaža ručnicima. Novost je da su sada počeli rezervirati i otvorenim šatorima ili paviljonima za vrt“ – rekla je za Infovodice autorica fotografije. U nastavku, Infovodice navode što piše u Odluci o komunalnom redu Grada Vodica u članku 141.

- Na prirodnim i uređenim plažama zabranjeno je nakon korištenja plaže ostavljati ručnike, rekvizite za plažu i druge stvari osobne namjene. Zabranjeno je ostavljati stvari (ležaljke, suncobrane, ručnike i dr.) na uređenim plažama a sve u svrhu rezervacije plažnog mjesta.

Stvari iz prethodnog stavka zatečene na prirodnim i uređenim plažama bez njihova vlasnika, odnosno korisnika, smatrat će napuštenima, te će biti uklonjene“.

Voditelj Odsjeka komunalnog redarstva grada Vodica Blagodar Španja, govoreći o nepoštivanju članka 141. Odluke o komunalnom redu, rekao je za portal Infovodice da je svakodnevno jedna osoba zadužena za poslove uklanja „rekvizite“ koje služe za rezervaciju plažnog prostora.

25. travanj 2024 05:53