StoryEditorOCM
ŽupanijaDanas i sutra

Naučite roniti  u Vodicama i još razgledajte podvodnu izložbu!

29. lipnja 2019. - 14:46

Tijekom ovog vikenda, 29. i 30. lipnja na vodičkoj rivi svi zainteresirani građani i posjetitelji grada Vodica imat će jedinstvenu priliku besplatno zaroniti u sklopu projekta Pogled u plavo, doznajemo u vodičkoj Turističkoj zajednici koja probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima te uz stručno vodstvo instruktora ronjenja realizira iz potporu grada Vodica
a u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja.


- Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi posjetitelji će imati priliku besplatno zaroniti u bazen koji će biti montiran na vodičkoj rivi te uživati u čarima i ljepotama ronjenja, a ujedno razgledavati podvodnu izložbu fotografija Marjana Radovića, poznatog hrvatskog podvodnog fotografa koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja-kaže Anita Franin PeČarica, direktorica TZ grada Vodica.


Napominje da će besplatna probna ronjenja biti organizirana danas od 10 do 21 sat i nedjelju od 10 do 18 sati.
- Za sigurnost svih ronioca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba te instruktori ronjenja Ronilačkog centra Vodice Dive koji će prezentirati svoj rad, usluge i aktivnosti te ronilačku ponudu grada Vodica-dodaje Franin Pečarica.


Projekt Pogled plavo koji drugu godinu za redom gostuje u Vodicama promovira ljepote hrvatskog podmorja, ponude u ronjenju i općenito ronjenje kao aktivnost s ciljem uključivanja mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe, a pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.

20. travanj 2024 01:43