StoryEditorOCM
Županijaljudi sa srcem

Nagrađeni najbolji volonteri u županiji: priznanja otišla u ruke Josipa Kneževića i Powerlifting kluba

Piše Šibenski.hr
11. prosinca 2021. - 12:38
Savjet mladih Grada Šibenika, 'Mladi u EU'  i Savjet mladih Šibensko-kninske županije organizirali su dodjelu volonterskih nagrada volonterima i organizatorima volontiranja

Već tradicionalno, Savjet mladih Grada Šibenika u suradnji sa udrugom mladih ''Mladi u EU''  i Savjetom mladih Šibensko-kninske županije organizirao je dodjelu volonterskih nagrada volonterima i organizatorima volontiranja s područja Šibensko-kninske županije.

Dodjela nagrada održalča se u gradskoj knjižnici ''Juraj Šižgorić'', a sudjelovali su predstavnici civilnog sektora i volonteri zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave. U ime Grada Šibenika nazočnima se obratio zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta s prigodnim govorom kojim je naglasio potrebu za većom vidljivosti i priznanjem svima koji doprinose lokalnoj zajednici kroz korištenje najvrjednijeg resursa – vlastitog vremena.

Nazočne je pozdravila i zamjenica župana Šibensko-kninske županije Iris Ukić Kotarac napomenuvši važnosti podrške lokalne samouprave civilnom sektoru u njihovom doprinosu društvu.

Među nominiranim volonterima bili su: Ankica Šeša iz udruge Zvonimir – Knin, Josip Knežević iz udruge Aurora i Antonio Erceg iz društva sportske rekreacije ''Sport za sve'' 08 FORCA Šibenik. Dok su među nominiranim organizatorima bili: Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik, Powerlifting klub iz Šibenika i udruga Kamenčići.

Po predstavljanju volontera i organizatora volontiranja zamjenik gradonačelnika Daniel Mileta i zamjenica župana Iris Ukić Kotarac uručili su nagrade Josipu Kneževiću kao volonteru godine Šibensko-kninske županije, dok je za organizatora volontiranja nagradu dobio Powerlifting klub.

Cilj organizacije Nagrade za volontere i organizatore volontiranja u Šibeniku je poticanje volonterskog rada u lokalnoj zajednici i to nagrađivanjem volonterskog doprinosa pojedinaca i organizacija koje organiziraju volontiranje. Cijeli događaj moderirala je Caterina Rende Dominis iz udruge mladih ''Mladi u EU''.

23. travanj 2024 09:35