StoryEditorOCM
Županijatoni turčinov

Načelnik Murtera o optužbama da plažama haraju seksualni manijaci: ‘Osuđujemo svaku vrstu nasilja, al nitko ne može tvrditi da su to domaći ljudi!‘

Piše Šibenski.hr
5. listopada 2021. - 10:45

Toni Turčinov, načelnik Općine Murter-Kornati, reagirao je na navode žene o seksualnom uznemiravanju kupačica na plažama u okolici njegova mjesta.

Njegovo priopćenje medijima prenosimo u cijelosti:

"Ovim putem obraćam se u svoje osobno ime, u imena ljudi s Kandidacijske liste TT i u ime svojih mještana koji su danas sa zgražanjem čitali članak o seksualnim predatorima na našem otoku koji je prenio portal morski.hr, a nakon njega i neki drugi medijski portali.

Osuđujem svako nasilje izvršeno prema bilo kojoj osobi, bilo da se radi o verbalnom, fizičkom seksualnom ili bilo kojem drugom nasilju učinjenom na štetu druge osobe. Nema nikakve dvojbe o tome koliko je nemoralno ponašanje određenih pojedinaca koje bi obavezno trebalo rezultirati sankcioniranjem istog, ali i poduzimanjem svih drugih, potrebitih radnji da bi se ovakvo nešto spriječilo za ubuduće. To je zadatak i obveza nadležnih institucija i predmet zakonom predviđenih postupaka koji će na zakonit i pravilan način utvrditi što je učinjeno i tko je to učinio.

Međutim, osjećam se obveznim javno se obratiti ovim putem i izraziti svoje nezadovoljstvo, a vjerujem i nezadovoljstvo mnogih mojih mještana, jer u članku koji je prenio portal morski.hr nedvojbeno stoji da se radi o „domaćim ljudima“.

Smatram da se radi o teškoj optužbi na račun našeg mjesta jer redarstvene vlasti još uvijek nisu utvrdile tko su počinitelji ovog čina, a klasifikacijom da se radi o „domaćim ljudima“ nepotrebno se narušava ugled našeg mjesta koje zasluženo slovi kao idealna obiteljska turistička destinacija.

Opaska da se radi o „domaćim ljudima“ je zaista nepotrebna jer, osim što se još ne zna tko su počinitelji, može aludirati da se o radi bilo o mještaninu otoka Murtera ili bilo kojeg drugog državljanina naše Lijepe. Međutim, u ovom slučaju, štetu isključivo trpi zajednica našeg mjesta, jer ovakvim generalnim pristupom smo svi prozvani, a najmanje oni koji su isključivo odgovorni za ovakvo nedolično ponašanje", napisao j u priopćenju Turčinov.

Podsjetimo, anonimna žena napisala je pismo koje je prenio Morski,hr, a zatim i drugi mediji, u kojem tvrdi kako seksualni predatori vrebaju po rijetkim osamljenim plažama. U šokantnom pismu opisala je i svoja iskustva s dvojicom pohotnika, ustvrdivši kako je riječ o domaćim ljudima.

20. travanj 2024 11:34