StoryEditorOCM
Županijaministar branitelja

Medved: Domovinski rat je počeo i završio pobjedom u Kninu, ne razumijem Milanovićeve izjave

Piše Šibenski.hr
7. lipnja 2021. - 20:44

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved komentirao je u ponedjeljak poslijepodne, nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a u središnjici stranke, ideju hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da se središnja svečanost obilježavanja obljetnice Oluje ove godine održi u Glini, a ne Kninu kao dosad.

- Teško je utvrditi zašto se ova izjava otvara prije obljetnice Vojnoredarstvene akcije Oluja, gdje nismo još ni započeli pripreme. Tradicionalno se ona događa u Kninu, zbog niza razloga. Domovinski rat je počeo i završio pobjedom u Kninu, obilježavamo pobjedu i akciju Oluja, Dan branitelja... Uz središnje obilježavanje te prevažne obljetnice naša je vlada obilježavala diljem Hrvatske. Ministarstvo branitelja financiralo je svake godine za više od 50 gradova i općina, od Vukovara, Županje, Osijeka, Nove Gradiške, Varaždina, Čakovca, Karlovca, Gospića, Rijeke, Pule, Zadra, Šibenika.

Svuda se obilježava, poglavito se s posebnim osjećajem poštovanja prema braniteljima i stradalnicima organizirala na ratom zahvaćenim područjima koja su oslobođena u Oluji. Tako će biti i ove godine. Ovdje je riječi bilo o Glini, koja je jedna od lokacija u Hrvatskoj koja je strašno propatila u ratu, kao i Petrinja. Na području Banovine imamo 44 masovne grobnice. Najmanje pet puta godišnje sam u Glini kao ministar, nazočim raznim obljetnicama. Sve su već bile obilježavane na primjeren i dostojanstven način. Knin je gravitacijska središnja točka pobjede u Domovinskom ratu, a nemojmo zanemariti da smo mi pobjednici u nametnutom ratu velikosrpske ideologije, on je simbol pobjede, slike prvog hrvatrskog predsednika i njegove poruke - rekao je ministar.

Odgovorio je i zašto se umjeto njega o tomu nije oglasio predsjednik Vlade Andrej Plenković.

- Premijer je svakodnevno prisutan u medijima, jedan od rijetkih predsjednika vlade koji je toliko često prisutan i na raspolaganju - kazao je Medved.

20. travanj 2024 00:15